top of page
DSC_0251.JPG

Marokko

Wat te verwachten in Marokko

Zo dicht bij Europa, maar het exotisme van Marokko is adembenemend. Kom uit je comfortzone, en laat je betoveren door de mensen, de oude culturen, de atlas, de Tajines, de  nomaden.....

 

Hoofdstad? Rabat
Waar? Het behoort tot de Maghreb (Noordelijk deel Afrika) en ligt aan de kust van de Middellandse Zee, de Straat van Gibraltar en de Atlantische Oceaan, grenzend aan Algerije en de Westelijke Sahara.
Hoe groot? 446.550 km² (= 15 x België)
Hoeveel? 35 miljoen inwoners

Wablief? Arabisch en Amazigh (berbers) en velen spreken Frans

Religie? 98% is Moslim

 

Marokko, een land niet zo ver van ons en toch zo verschillende. Ik heb het land een tiental keer bezocht en nooit heeft het mij verveeld.

 

De allereerste keer was in het begin van de jaren 2000. Ik zette voor het eerst voet aan land toen ik de boot nam vanuit Spanje, Algeciras en na een kort boottochtje aankwam in een andere wereld in het stadje Tanger.
Het heeft mij sindsdien niet meer losgelaten.

Ik keek mijn ogen uit toen we onder andere de lokale markten bezochten en de blauwe stad Chefchaouen. Naast het Noordelijke deel heeft Marokko prachtige koninklijke steden zoals het bruisende Marrakesh, Fez, Meknes en Rabat waar je bij het ontwaken in een Riad  het gevoel hebt dat je in een sprookje van1000 en 1 nachten beland bent J

 

 

Verder is het één van de meest diverse landen dat ik ooit bezocht. Je kan er heerlijk vertoeven aan de kust maar evengoed het Atlas gebergte intrekken of een kamelentocht met overnachting in de  de Sahara ervaren. You name it en Marokko heeft het waarschijnlijk wel, kje er zelfs skiën!

 

Daarnaast zijn wij al enkele keren met onze kindjes geweest en we hebben altijd een enorm positieve ervaring gehad.

De eerste keer in 2016 met onze dochter Lilou toen ze 4 maanden oud was, toen bleven we een beetje rond Marrakech en bezochten van daaruit de nabijgelegen Agafay woestijn, wat trouwens een echte aanrader is als je niet te ver wil gaan en toch een beetje het woestijn gevoel wil ervaren.

   

Daarna gingen we in de zomer van 2021 met onze 2 kindjes Lilou toen 5 en Ziggy 2 jaar oud.

Deze zomer (2023) trokken we terug naar Marokko met Lilou, ondertussen  7 en Ziggy 5.  We legden met ons meer dan 2000 kilometer af en waren verwonderd over de variatie en schoonheid van het land.

Hieronder kan je de reisverslagen lezen:

bottom of page