top of page

Thailand ten tijde van Covid

Hoe was de situatie in Thailand het afgelopen jaar?  

"De huidige crisis was erg ontmoedigend voor iedereen in de toeristenindustrie, vooral voor hotels die gericht waren op internationale toeristen." We vroegen het aan 2 van onze partners in Thailand die we hopelijk eind dit jaar kunnen bezoeken.  


 

Our Jungle Camp, gelegen in het prachtige Khao Sok regenwoud waar je echt in het midden van de jungle kan overnachten heeft voornamelijk internationale gasten. Het is een fantastisch mooi Eco- resort met heel veel oog voor duurzame materialen. Daarnaast hebben ze ook sociale projecten en ondersteunen ze lokale scholen. 

 

Hoe hebben zij het afgelopen jaar beleefd?

 

Ze hadden nog 2 maanden met een goede bezettingsgraad voordat het land eind april/juni 2020 volledig werd afgesloten.  
In juli hadden ze nog steeds veel toeristen die vastzaten in Thailand, dat ging door tot augustus.

 

In die tijd hebben ze hun marketing omgedraaid en zich gericht op de binnenlandse expat-markt en voornamelijk de binnenlandse Thaise markt, die momenteel 65% van hun Thaise gasten beschrijft.
Dankzij verschillende overheidsprogramma's en socialezekerheidsuitkeringen konden ze 80% van hun werknemers behouden!De belangrijkste reden waarom dit mogelijk was, is het feit dat 90% van het personeel  werkgelegenheid heeft in de omliggende dorpen. Daardoor konden veel van hun werknemers rekenen op een secundair inkomen van rubber- of olieplantages en op de steun van hun families.Iets wat ontbreekt in grotere toeristische bestemmingen en heeft geleid tot een catastrofe in onder andere Phuket en Krabi. 

 

Ze gebruikten de tijd om hun biologische boerderij uit te breiden, personeelstrainingen te geven en te investeren in duurzaamheid. Sinds het ontstaan zijn ze enorm bezig met duurzaamheid en dit hebben ze alleen maar geoptimaliseerd.
Zo hebben ze een eigen recyclage systeem opgezet!
Ook hebben ze tijdens de pandemie de kans gegrepen om in hun onderwijscentrum 27 gratis kampen te organiseren voor lokale kinderen!

Ze hopen de maand april positief af te sluiten met de lange Songkran-feestdagen en hopen op een stapsgewijze heropening van het land met een toename van het internationale toerisme van juli tot eind van het jaar.

 

Wij hopen hen eind dit jaar te mogen bezoeken, een verslag volgt uiteraard.

Neem ondertussen zeker een kijkje op hun website: www.khaosokecoresort.com

 

 

Eco-Logic, een prachtige accomodatie in de buurt van Paksong-Phato heeft het moeilijk gehad het afgelopen jaar, maar ze hebben ook niet stilgezeten.

Eco-Logic nature resort is ontworpen om het Thai Child Development Foundation te ondersteuen. Zo gaat alle winst van het natuurresort naar het project.

Het is gelegen in de prachtige omgeving van Paksong, te midden van watervallen, warmwaterbronnen en jungle en ze engageren zich enorm om alles zo ecologisch en duurzaam mogelijk te doen. 

Door Covid hebben ze hun activiteiten moeten sluiten op 15 maart 2020.

Dankzij de strenge lockdown van drie maanden, waren er niet veel uitbraken en konden ze de Stichting opnieuw openen in juli waardoor de studenten terug naar de speciale school konden. 

Het resort, restaurant en de activiteiten zijn nog steeds gedeeltelijk gesloten en het is financieel geen gemakkelijk jaar geweest maar ze hebben de tijd gebruikt om meer te investeren in marketing en netwerking.

Helaas slaat Covid terug hard toe en hoewel ze gehoopt hadden open te gaan in april voor mensen die in Thailand wonen hebben ze dit moeten uitstellen, ze hopen nu eind dit jaar terug te openen. 
We hopen dat ze tegen eind dit jaar ook terug internationale gasten mogen ontvangen.
Waarvan hopelijk ook wij :-)

Neem zeker een kijkje op hun website: https://www.ecologicthailand.com/

bottom of page