top of page
DSC_0993.JPG

Sri Lanka

Hoofdstad? Colombo

Waar? In het midden van de Indische Oceaan
Hoe groot? 65.610 km²
Hoeveel? 22 miljoen inwoners
Wablief? Singalees, Tamil en Engels
Religie? Het overgrote deel van de bevolking is boeddhist, ruim 70 procent van alle inwoners. De Islam en het Hindoeïsme zijn beiden met 10 procent van de bevolking vertegenwoordigd.

 

Sri Lanka is een klein Aziatisch pareltje met heel veel verrassingen. Wij zijn er eigenlijk toevallig beland in januari 2022 en waren echt onder de indruk van de enorme variatie en schoonheid dat het land te bieden heeft. Het land is zo groot, maar biedt zeer veel afwisseling en heeft echt alle ingrediënten voor een geslaagde reis:  een cultureel erfgoed om u tegen te zeggen zoals de prachtige tempels in Anuradhapura.  Oh en theeplantages in de bergen, die we bereikten door één van de mooiste treinritten die ik ooit heb genomen. Maar je hebt ook stranden waar je kunt surfen, en we hebben zelfs gedoken. En hou je van olifanten? Dan ben je in Sri Lanka op de juiste plaats! Je vindt er olifanten, olifanten en nog eens olifanten in verschillende natuurparken. Ook buiten de natuurparken vond ik het land heel groen en hadden we vaak bezoek van vriendjes op ons terras J Zoals aapjes, eekhoorntjes, hertjes en prachtige vogeltjes. Honger zal je ook niet hebben, ze hebben een heerlijke keuken overladen met kruiden en specerijen. En als laatste, de ontmoetingen met de lokale bevolking zijn hartverwarmend. Hieronder kan je een video van onze reis vinden: 

Wij bezochten Sri Lanka in januari 2022, met onze kindjes Lilou (6) en Ziggy (2).
Helaas ondervonden we toen al dat er power cuts waren en vertelde de bevolking ons hoe moeilijk het was en ze echt naar een economische en humanitaire crisis gaan.
We hebben een fantastische reis gehad en ze kunnen de inkomsten van het toerisme echt wel gebruiken dus ik zou zeggen: GA!

Wil je dit land graag bezoeken?

bottom of page