top of page

We trokken van Gent naar Bangkok  zonder ook maar 1 vliegtuig te nemen. Alles gebeurde met de trein, bus en boot.
Omdat dit zo een mooie en unieke ervaring is wil ik tonen hoe dit voor bijna iedereen die er zin in heeft en dit echt wil, haalbaar is. 

Reizen hoef je niet uit te stellen tot na je pensioen! 
Al onze reizen zijn gericht op budget, ecologie en de lokale beleving.
Met enkele kleine maar belangrijke stappen is je droomreis echt niet zo ver van je bed...
Je hoeft niet rijk te zijn om een reis te kunnen maken. Maak een plan en bereken wat je nodig hebt en bekijk hoe je dit kan bereiken, wees creatief en denk 'out of the box'.


Hoe het ooit begon.... 
Sinds ik werd gebeten door het reisvirus beheerst reizen mijn leven. Reizen om nieuwe mensen, culturen en talen te leren kennen.
Van zodra ik een kans zag om een ander land te gaan verkennen nam ik deze.
Zo ging ik na mijn middelbaar onderwijs Spaans studeren in Sevilla waar ik een half jaar woonde. 
Nadien begon ik aan mijn opleiding communicatiewetenschappen aan de universiteit Gent.
Tijdens die periode kluste ik vaak bij en elke cent ging naar reizen. Tijdens mijn studentenjaren ontdekte ik Thailand, India, Nepal, Indonesië...en vele anderen landen. Voor mijn thesisonderzoek ging ik naar Latijns- Amerika en nam ik deel aan het Erasmus uitwisselingsproject waardoor ik  6 maanden in Barcelona studeerde.
Na mijn studies communicatiewetenschappen volgde ik de Manama Conflict and Development
(ontwikkelingssamenwerking) waarvoor  ik een half jaar in Yogjakarta, Indonesië  ben gaan wonen om mijn thesisonderzoek uit te voeren. Ik leerde er de cultuur, het eten, de lokale bevolking en de taal een beetje kennen. Deze ervaring heeft mijn leven veranderd.

 

Tijdens mijn studies richtte ik een bedrijfje op waarin ik samenwerkte met enkele vrouwen in Nepal die prachtige vilten producten maakten. Hierdoor hadden ze een eigen loon en waren ze zelfredzaam, wat niet evident is in Nepal. De producten werden in België verkocht op verschillende Fair- Trade beurzen en in Pop-Up shops. 

 

Ik ben ondertussen in 55 landen geweest in zes continenten en moeder worden heeft mij niet gestopt, integendeel. Sinds onze dochter in ons leven kwam hebben we meer dan ooit gereisd. Voornamelijk reizen over land. Het is dan ook mijn persoonlijke overtuiging dat reizen over land enorm veel voordelen biedt. Op deze manier kan je je aanpassen aan een nieuw land op je eigen tempo en echt het land voelen. Daarnaast verklein je ook je ecologische voetafdruk en is het vaak goedkoper en zoveel leuker. Tijdens een treinreis kan je het landschap bewonderen door het raam en het ook rustig zien veranderen. De tijdszones passeren langzaam en contact maken met de lokale bevolking is heel gemakkelijk. Het brengt je dichter bij de lokale bevolking en geeft ruimte voor intieme en persoonlijke ervaringen met mensen van verschillende landen, culturen en levenswijzen. Dat geeft energie en maakt je rijker.
Dat is waar reizen om draait! Beleven, voelen en proeven tot in iedere vezel van je lijf! 

bottom of page