top of page
P1090398.jpg

Indonesië

Wat te verwachten in Indonesië

Hoofdstad? Jakarta
Waar? tussen Zuidoost-Azië en Australië, het grenst direct aan Papoea-Nieuw Guinea, Oost-Timor en Maleisië  

Hoe groot? 1,9 vierkante kilometer 
Hoeveel? 273,5 miljoen inwoners
Wablief? +/- 350 talen en dialecten maar de nationale taal is  Bahasa Indonesia 
Religie? 90% is Moslim

Nationaal gerecht? Meerdere :-) Maar Nasi Goreng (rijstgerecht) Rendang (stoofpotje)

en Gado Gado (gestoomde groenten met satésaus) horen zeker in het rijtje. 

 

Indonesië, eerlijk? Het heeft mijn hart gestolen!

Ik heb een speciale band met Indonesië. 

Toen ik er in 2009 voor het eerst voet aan wal zette was het liefde op het eerste gezicht!

Ik landde ’s ochtends op Jakarta (vanuit India) en wachtte op een vriendin die samen met mij verder ging reizen. We namen de laatste trein naar Yogyakarta en doorkruisten het eiland Java, waar we de volgende ochtend heel vroeg toekwamen in de culturele hoofdstad van Indonesië en we uiteindelijk een kleine week verbleven. 

We toerden rond op de brommer naar Borobudur, gingen vissen en aten onze buikjes vol met  heerlijk streetfood dat er op elke hoek van de straat te vinden is. Niet wetende dat ik er een klein jaar later even zou wonen. 

Op die eerste reis bezochten we  Java, zagen de zonsopgang bij de Bromo vulkaan en natuurlijk hebben we Bali en de Gili eilanden niet overgeslaan.

 

 

Nadien keerde ik meermaals terug en bezocht naast de eilanden Java, Bali en Lombok ook Sulawesi, Flores, Sumatra, Togian eilanden en zag dat Indonesië veel meer is dan Bali en mooie stranden. Indonesië strekt zich van Oost naar West uit over meer dan 5000 kilometer en is ook enorm gevarieerd. Het land biedt eeuwenoude jungle op het eiland Sumatra met de oerang oetangs tot traditionele Toradja huizen in Sulawesie. 

 

 

 

Indonesië is een archipel met meer dan 17.000 eilanden. Elk eiland en elke regio heeft zijn eigen natuurlijke schoonheid, unieke culturen en traditionele gebruiken. 

 

Indonesië heeft maar twee seizoenen. Het regenseizoen van november tot maart en het droge seizoen van april tot oktober. Bergachtige gebieden hebben meer regen en een langer regenseizoen dan kustgebieden.

 

Tip!

 

Hebben jullie Sumba al bezocht?

Een eiland ten zuidoosten van Bali en heeft heel wat te bieden als je op zoek bent naar verborgen parels waar tradities nog echt in het dagelijkse leven vervat zit.

Het eiland biedt prachtige traditionele dorpen met unieke huizen en tombes,  natuur en  culturele tradities. Zo gebeurt het huwelijk in 3 fases en gedurende de  begrafenisceremonie van 1 week blijft de overleden persoon in het huis en is er dagelijks een ceremonie. 

Kennen jullie Wulla Poddu? Ook gekend als heilige maand en vindt plaats tussen oktober en november, afhankelijk van de stand van de maan. Kortom, een boeiend eiland om te bezoeken voor iedereen die van een beetje avontuur en cultuur houdt! 

Bereikbaar?

Sumba heeft 2 luchthavens en 2 havens.

bottom of page