Vietnam.jpg

Vietnam

Wat te verwachten in Vietnam

VIETNAM

 

Hoofdstad? Hanoi
Waar? Het land grenst aan China, Laos en Cambodja 
Hoe groot? 331.210 km² (11 keer België)
Hoeveel? 97 miljoen inwoners, daarmee behoort het tot de dichtst bevolkte landen ter wereld. 

Wablief? Vietnamees
Religie? De belangrijkste religies van Vietnam zijn boeddhisme, confucianisme en taoïsme. Deze religies zijn vermengd met voorouder- en geestenverering en animisme op harmonieus samengesmolten tot één geloof, Tam Giao. 

 

 

Vietnam is voor ons echt een pareltje om met kleine kindjes te doen. 
Super vriendelijke bevolking, gemakkelijk en comfortabel reizen met de trein of de vele bussen en vaak zijn er al voorzieningen voor kinderen. En als het niet zo is gaan ze hun uiterste best doen om het jullie zo comfortabel mogelijk te maken 

Een land van duizelingwekkende natuurlijke schoonheid en culturele complexiteit, van dynamische megasteden en bergstamdorpen. Vietnam is zowel exotisch als meeslepend.

Er zijn de gekende toeristische trekpleisters zoals de kalkrotsen  in Halong Bay, het bergdorp Sapa of het Venetië van Azië,   Hoi An.  Maar Vietnam heeft veel meer te bieden,  eens je wat van de platgetreden paden gaat vind je  prachtige minder drukke plekjes waar het heerlijk vertoeven is.

 

Het is een land met heel veel geschiedenis en cultuur en in de grote steden vind je vaak nog architectuur uit de Franse koloniale periode. Wij vonden het heerlijk om even in steden als Hanoi en Ho Chi Minh city te verblijven, we hebben er heerlijk streetfood gegeten want 

Thailand mag dan de toppositie betwisten, in Zuidoost-Azië komt niets echt in de buurt: zo goed is Vietnamees eten Voor ons echt het lekkerste van Zuid-Oost Azië! 

 

Ik ben in totaal al 4 keer in Vietnam geweest, de eerste keer in 2007 en de laatste keer  met mijn man en ons dochtertje van toen 2 jaar oud in 2017.  Toen kwamen we het land binnen met de trein via China als onderdeel van onze lange reis die we enkele maanden voordien waren gestart vanuit Gent.

 

Elke keer was anders. Het land blijft ons verbazen met zijn prachtige natuur, zalige fietstochten in het binnenland, heerlijke keuken, cultureel erfgoed, bruisende steden,  en tropische stranden om op uit te blazen. Vietnam, we will be back!