​
​
​
Family travel food
​
Ik ken het maar al te goed... verlangend uitkijken naar dé reis van het jaar, zorgen dat alles ingepakt is en iedereen alles mee heeft (maar toch ook niet te veel!), de zaken die in je handbagage moeten niet onderin je grote valies, mijn meisjespuber vindt het belangrijk dat ze het juiste ‘fitje’ aan heeft (handig is iets anders!) en mijn kleine meisje denkt vooral aan hoe ze zich zal bezig houden tijdens die lange lange rit (dus neemt ze de helft van haar speelgoedkast mee!). Dan heb je nog mijn puberzoon die vooral denkt aan elektronische devices om de graad van ‘coolness’ te kunnen meten... en de man denkt vooral (wat ook niet onbelangrijk is) aan het huis veilig achter laten... en ik... ik denk aan al de rest... zo ook comfortabel en hongerstillende knabbels, want neen... dit willen we toch niet...na een hevige discussie over wie wat wil eten, eindigen in de MacDonalds (ook dat ken ik maar al te goed!). Dus hier wat tips om het gezond, lekker en ‘elke maag en darm’ blij te houden! Zet de voorbereidingen ook op je lijstje en verdeel de taken vooraf, zodat jij niet voor alles moet zorgen!
​
Ik ga op reis en neem mee in mijn mini-koelbox (je hebt van die kleine koelzakjes waar je een wegwerpdoosje of 2 in kan stoppen met eventueel een flexibel koelelementje zodat je het na gebruik in je grote valies kan steken en het niet te veel plaats inneemt!) Vergeet ook zeker niet wat wegwerp, bio-afbreekbare eetlepels mee te nemen!
​
​
SNACKS:
-
Gemengde noten en gedroogd fruit.
-
Gedroogde banaan, te koop in de Indiase winkel.
-
Gedroogde mango (te koop in de Bioplanet of Ecoplaza)
-
Edamame-boontjes
-
Home made popcorn masala (niet met suiker, daar geraken ze van opgedraaid)
-
Groentesticks (wortel, komkommer, selder, paprika, radijsjes, kerstomaten,... wat jouw kids
graag lusten en beetje seizoensgericht!) met hummus (doe er geen yoghurt bij, dan is het wat
voedsel veiliger)
-
Rijstwafels
-
En natuurlijk vers fruit: appel, mandarijn, druiven,... best fruit die niet te plat kan worden tijdens
de rit.
​
​
​GROTERE HONGER:
-
Een hard gekookt eitje en een blikje tonijn.
-
Een potje gekookte quinoa of couscous of mini pasta, je kan er dan je eitje-tonijn, rauwe
groentjes en hummus bij eten.
-
Gehaktballetjes, goed doorbakken.
-
Getoast brood (zo verwerk je het brood dat nog over is op de dag dat je vertrekt
​
​
TO DRINK:
-
water natuurlijk, maar wil je het een smaakje geven, doe er dan bv het sap van de citroenen of sinaasappels bij, die anders in de koelkast zouden blijven liggen.
​
​
​
Tekst geschreven door Babitha, kindervoedingscoach en oprichter van ProefED.
Kom meer te weten over haar op haar website.
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
H