top of page
E56EACB0-C518-4A5E-89F9-B22AC6662165_edited.jpg

Marokko

Wij gaan deze zomer terug naar Marokko!

Marokko is een prachtig land in Noord-Afrika, begrensd door de Atlantische Oceaan, de Middellandse Zee en de Saharawoestijn. Eigenlijk niet zo ver maar toch zo anders.

Hier voél je echt de cultuur, al je zintuigen worden geprikkeld, heerlijk!

 

Een van de belangrijkste redenen waarom Marokko in de zomer een geweldige bestemming is, zijn de kustgebieden. De Atlantische kust heeft een mild klimaat en een verfrissende zeebries, waardoor het een perfecte plek is om te ontsnappen aan de verzengende hitte van het binnenland. Steden als Essaouira en Asilah zijn echte aanraders en bieden prachtige stranden, levendige markten en een ontspannen sfeer die perfect is voor een zomervakantie.

 

 

 

Als je van de gebaande paden af wilt, biedt het Atlasgebergte een andere ervaring. Dit prachtige gebergte herbergt Berberdorpen, adembenemende landschappen en een gevarieerde flora en fauna. Trekking door het gebergte is een populaire activiteit tijdens de zomermaanden, omdat het weer dan niet zo heet is als in andere delen van Marokko

 

Een plekje dat ons hart heeft gestolen en waar we deze zomer zeker terug naartoe gaan is Jnane Tihihit! Deze traditionele boerderij ligt op het platteland, niet ver van de bruisende stad Marrakech. Wat deze plek zo bijzonder maakt, is de combinatie van natuurlijke schoonheid, heerlijk eten en authentieke lokale cultuur. Al het eten dat hier wordt geserveerd komt uit de tuin zelf, wat betekent dat het vers, biologisch en boordevol smaak is. Of je nu vegetariër of vleeseter bent, er is hier voor elk wat wils. Van zelfgebakken brood en olijfolie tot heerlijke tajines en couscous, het eten is een ware traktatie voor de zintuigen.

 

Een ander hoogtepunt van Jnane Tihihit is het natuurlijke zwembad. In tegenstelling tot een traditioneel zwembad is dit zwembad gemaakt van natuurlijke materialen en omgeven door weelderig groen. Er wordt geen gebruik gemaakt van chloor of andere chemische middelen, elke avond wordt het water gebruikt als irrigatiesysteem om de tuin en gewassen te voorzien van water en tegen de ochtend opnieuw gevuld zodat je overdag heerlijk kan zwemmen. Het is de perfecte plek om af te koelen op een warme zomerdag en zal zeker in de smaak vallen bij zowel kinderen als volwassenen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over kinderen gesproken, ze zullen dol zijn op de dieren in Jnane Tihihit. Van ezels en kippen tot geiten en schapen, de boerderijdieren zijn een genot om bij te zijn. Kinderen kunnen helpen de dieren te voeren, de koe te melken of gewoon toekijken hoe ze over het terrein lopen. Zij en jij willen hier niet weg!

Deze zomer meer hierover :-)

boeken kan je hier: Jnane Tihihit

Jnane Tihihit.jpg
bottom of page