top of page
IMG_6610.JPG

Roemenië 

is één van de meest ongerepte, authentieke bestemmingen in Europa. Hier trekken Roma zigeuners met paard en wagen door heuvelachtige landschappen vol graan en eindeloze bossen.

Hier reis je zelf in een oude stoomtrein door de meest sprookjesachtige landschappen. Hier slaap je in homestays bij

de lokale bevolking en ontdek je de mooiste kastelen, waaronder dat van Graaf Dracula!

Voor een echte rondreis door Roemenië heb je ongeveer 2 tot 4 weken nodig. (klik hier) Heb je slechts 2 weken te besteden, dan kun je de indrukwekkende kastelen en Middeleeuwse stadjes van Transsylvanië ontdekken, met hun pastelkleurige huizen en de weerkerken in de dorpjes er rondom. Ook een tocht over de Transfagarasan Highway mag je niet missen. Deze bochtige bergweg is één van de mooiste roadtrips van Europa. Maak zeker een stop in Sighisoara (klik hier). Dit stadje met haar kleurige huisjes en keitjes in de straten en steegjes lijkt zo uit een sprookjesboek te komen.

Heb je wat meer tijd in Roemenië, dan kun je de schitterende, beschilderde kerken van Bucovina in je route opnemen. Ook het mooiste dorpje van Roemenië, Ciocanesti, ligt in Maramures. Hier maken de inwoners er een sport van om hun huizen zo mooi mogelijk te decoreren met allerlei patronen.

Tenslotte is ook Maramures de moeite van een bezoek waard. Deze regio ligt in het uiterste noordoosten van Roemenië. Hier trekken schaapsherders ’s zomers met hun kuddes rond. Een bezoekje aan hen is een unieke ervaring. Ga hier verder terug in de tijd tijdens een ritje in de ouderwetse stoomtrein in Viseu de Sus, of stap bij een boer op de paardenkar voor een ritje door het heuvelachtige, groene landschap. Ook de meest schilderachtige vallei van het land, de Iza vallei met duizenden bloemetjes, vind je in Maramures. Reden genoeg dus, om komende zomer naar Roemenië af te reizen! 

Dit artikel werd geschreven door Yvonne, ze reist graag met haar gezin en haar camera de wereld rond op zoek naar unieke plekken.  Je vindt haar avonturen op:

www.yvonnereistverder.nl 

IMG_7770.JPG
bottom of page