DSC_0333.JPG

Cambodia

Landinfo

Hoofdstad? Phnom Penh
Waar? Het land ligt in Zuidoost-Azië en grenst aan Thailand, Vietnam en Laos.
Hoe groot? 181.035 km² (5,9 keer België)
Hoeveel? 16,74 miljoen inwoners
Wablief? Khmer
Religie? 95% van alle Cambodjanen is boeddhist.

 

Cambodja heeft ons geraakt, het heeft iets betoverends en magisch. Het was ook hier waar we mijn ouders terugzagen nadat we 4 maanden eerder vertrokken vanuit Gent met de trein. 

Het is een land dat veel te verduren heeft gehad, De Khmers zijn letterlijk naar de hel en terug geweest door het regime van de Rode Kmer, onder leiding van Pol Pot, maar ze werken er hard aan om te zegevieren, vertrouwend op hun aanstekelijk optimisme. Je kan dit land niet verlaten zonder enige bewondering en genegenheid voor de bewoners van dit koninkrijk te hebben.

Wat heeft het te bieden? Naast een rijk van tempels, het hedendaagse Cambodja is de opvolger van het machtige Khmer-rijk en dat kan je onder andere zien aan de legendarische tempels van het adembenemende en mooie boeddhistische tempelcomplex Angkor Wat. Maar Cambodja is veel meer dan dat! Al eens van roze rivierdolfijntjes gehoord? Deze kan je hier ook vinden. En als je naar het Noordoosten trekt kom je bij  de hooglanden waar je een overvloed aan natuur en dieren in het wild vindt. Of trek vanuit de hoofdstad, die ook voor ieders wil wat te bieden heeft, naar het Zuiden en stop aan de rivier in het stadje Kampot, ook gekend door zijn heerlijke peper. Zet ook zeker Kep op je lijstje, prachtige oude koloniale gebouwen en…heerlijke krab!

Je reis afronden op  één van de mooie eilanden aan de kust, aaaah! Heerlijk!

 

Ik heb Cambodja bezocht in 2007, en nadien in 2017 met mijn man en dochtertje Lilou waar ze haar tweede verjaardag heeft gevierd.

Wil je dit land graag bezoeken?