top of page

10 tips om te reizen met een positieve impact

  1. Neem ALTIJD altijd altijd je vuilnis mee, laat niets achter! Logisch, maar toch…

  2. Pak je eigen drinkfles mee en vul ze op, zo vermijd je onnodig gebruik van plastic flessen.

  3. Verblijf bij kleine lokale hotelletjes of homestays, vermijd ketens. Zo weet je zeker dat de lokale economie er ook wat aan heeft en gaat niet al het geld naar een of andere holding in Amerika.

  4. Beter nog, probeer te verblijven in de alsmaar groeiende eco-resorts. Ze zijn zalig om te verblijven en doen vaak enorm hun best om hun voetafdruk zo klein mogelijk te houden en steunen doorgaans goede doelen.

  5. Laat mensen voor je werken, vaak kom je op de gekste plaatsen iemand tegen die je wel iets wil verkopen of aanbieden, zoals je rugzak dragen. Voor jou een klein centje, voor hen wel vaak hun enige bron van inkomsten.

  6. Streetfood= Good Food! In Bangkok heeft er zelfs eentje een ster gekregen! Als je streetfood eet steun je de lokale kleine zelfstandige en ze bereiden vaak de lekkerste lokale producten. En, je portefeuille zal ook blij zijn ;-)

  7. Naast streetfood is lokaal eten natuurlijk ook altijd een goed idee om zo de korte keten te kunnen behouden

  8. Vermijd vliegreizen, ok ze zijn soms onmogelijk te vermijden, maar ter plaatse kan je beter een trein nemen dan een korte vlucht. Een betere onderdompeling in de plaatselijke cultuur kan je niet hebben.

  9. Heb oog voor de plaatselijke gebruiken

  10. Verplaatsje zoveel mogelijk met de fiets of te voet of het openbaar vervoer.

bottom of page