WE DID IT IN 2017!


Phnom Penn.

Samen met Nomi en Grampy begeven we ons in de rijke, maar ook onvoorstelbaar tragische geschiedenis van het zielroerende Cambodja. Van het luchtige koninklijke paleis en de zilveren pagode,de Russische markt, over de begeerde vrijgezel die de koning is, tot de gitzwarte en loodzware erfenis van de Killig Fields en Security prison 21 (S21).

Gelukkig geeft de huidige Cambodjaanse realiteit een rooskleuriger, zachter en hoopvoller toekomstperspectief.

Lilou vierde op 10 december haar tweede verjaardag,. Ballonnen, cake, cadeautjes en nomi en Grampy als eregasten! Fieste!!

Het Thaise visum is ook in orde!

's Ochtends verlaten we Phnom Penn, en begeven we ons richting Battambang, een dagreis van ons verwijderd. Onze chauffeur is een halve gare, met nog wat vijzen los die zijn roeping als komiek duidelijk gemist heeft.

Onderweg stoppen we aan een lokale markt voor een foto, wat krekels en om de benen te strekken. Na een lunch en twee koffiepauzes, bereiken we bij maanlicht onze slaapplaats voor één nacht: een prachtige frans koloniale villa. Morgen staat een rondrit per tuktuk op het programma.

Aanvankelijk dacht ik dat Battambang niet meer zou zijn dan een tussenstop op weg naar Siem Reap, maar hier hebben we een authentiek stuk Cambodja mogen ervaren.

De halve dag die we hebben blijkt ruimschoots onvoldoende om al het schoons in de omgeving te bewonderen.

Hoedanook, er ligt nog veel meer moois op de weg. Siem Reap bijvoorbeeld, met zijn bekende Angkor bier, een gelijknamige tempels.

Na Siem Reap hebben we de kans een floating en een non-floating village te bezoeken, met een memorabel schoolbezoek er bovenop!

Lilou is ingeshreven!

Vervolgens scheiden onze wegen: Nomi en Grampy gaan richting Indonesië, wij nemen de bus naar een ander land, Thailand. Dankbaar nemen we afscheid van elkaar, en van dit wondermooie land. Dank je wel Cambodja, we will meet again!

Met enkele uren vertraging aan de grensovergang, komen we bij valavond in Bangkok aan.

Het doet ons toch wat. Ons vertrouwde Bangkok bereiken over land, en niet één vliegtuig te nemen.

We zijn er wat trots op, en in het bijzonder op Lilou! Wat heeft die kleine al niet gedaan in haar prille bestaan!

Maanden hebben we erover gedaan,

maar het is ons gelukt!

In China las ik op een muur de volgende woorden: "If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.

We did it together in 2017!!!

RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
Er zijn nog geen tags.