Goooodmooorning Vieeeetnaaaaaam!!


Pretpark China, met z'n wachtrijen, tourbussen en bevlagde, tierende reisleiders, hallucinante bouwwoede en waanzinnige natuurpracht laten we na een maand achter ons. Xingping geeft een een onvergetelijke laatste indruk van China. Het Landschap staat zelfs op de biljetten van twintig Yuan.

Hanoi, op zich een drukke, chaotische metropool, voelt voelt aan als een verademing. Net dat chaotische hebben we sinds China niet meer gezien, en dit maakt Vietnam des te meer menselijk.

Lilou was ook erg fan van het water puppet theater!

Door Tyfoon Damrey die in Centraal- en Zuid-Vietnam lelijk huis heeft gehouden, beslissen we wat langer in het Noorden te blijven en (toch) het angstaanjagend toeristische Ha Long Bay aan te doen, zij het via het minder drukke Cat Ba Island.

Dat was buiten alle verwachtingen om een superervaring! We hebben gezwommen en gekajakt met Lilou. Er was een kookcursus, inktvisjacht, fietstocht en een trekking. Lekker eten én leuke mensen uit Nederland aan boord!

Ninh Binh is onze volgende halte. Hier op het Vietnamese platteland verblijven we op een droomlocatie, waar de verkeersdrukte van Hanoi snel een vage herinnering wordt.

Naar het schijnt zou King Kong scull Island hier o.a. gefilmd zijn.

Overal worden we met open armen ontvangen, en Lilou maakt ons van iedereen familie. Wanneer we vertrekken om de nachttrein te nemen naar Hué, staat het hele gastgezin ons uit te zwaaien.

Na een nogal slapeloze nacht komen we in het charmante stationnetje van Hué aan.

In Hué bezoeken we de citadel, en gaan we lekker eten. De eerste avond apero op straat en Vietnamese tapas bij Madame Thu. De laatste avond in koloniale stijl in Les Jardins De Carambole! Beide overheerlijk.

Spontane apero op straat

Vandaag gaan we naar Hoi An. We zijn weer een familie rijker!

Onderweg naar Hoi An doen we enkele stops in het prachtige landschap,

en branden een kaarsje voor papa...

RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
Er zijn nog geen tags.