Ze hebben lef, meneer

Inderdaad. Onder de indruk van wat voor vernuft en lef ze hebben om de duizelingwekkende kabelbaan naar de top van de Tian Men mountain te bouwen. En gelijk hebben ze, zo een magische omgeving, te midden de wolken bereikbaar maken voor ons stervelingen. Buitenaards mooi die berg! Ze hebben niet alleen deze heilige berg getemd, maar met de grootste outdoor lift doen ze de steilste kliffen krimpen, en met glazen bruggen overkappen ze diepe canyons, we waren er getuige van.

Na drie dagen natuurschoon (met elke dag een aantal uren bus heen en terug) was het ook aangenaam eens een dag... op de langeafstandbus naar Fenghuan te zitten, echt waar.

Alweer een magische plaats. Wanneer de stad zich 's avonds verlicht, waan je je in een sprookje. Al leek het aanvankelijk op een nachtmerrie uit te draaien: Lilou haar Doudou's (knuffels waarmee ze sinds haar prille bestaan mee in slaap valt) bleken op de bus vergeten te zijn!

Gelukkig is er de Chinese behulpzaamheid, en de volgende dag hadden we ze terug!

Na Fengchuan trekken we dieper het platteland in naar Longshen. Naar Ping'an meer bepaald , een dorpje midden tussen de Longji rijstterrassengroepen waar een aantal minderheidsgroepen leven.

Ondertussen zijn al een heel eind zuidelijker, en dat merken we stilaan ook aan de temperaturen, vegetatie en mentaliteit: het wordt warmer, de smog is weggetrokken, bananenbomen duiken hier en daar op. De natuurpracht blijft verbazen, ook in Yangshuo. De talloze karstbergen langs de Li en de yulong rivier zijn postkaartjes

Lilou is helemaal in haar element, ze is een prinses, en elke stoel is haar troon.

RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
Er zijn nog geen tags.