Ze hebben lef, meneer

November 1, 2017

Inderdaad. Onder de indruk van wat voor vernuft en lef ze hebben om de duizelingwekkende kabelbaan naar de top van de Tian Men mountain te bouwen. En gelijk hebben ze, zo een magische omgeving, te midden de wolken bereikbaar maken voor ons stervelingen. Buitenaards mooi die berg! Ze hebben niet alleen deze heilige berg getemd, maar met de grootste outdoor lift doen ze de steilste kliffen krimpen, en met glazen bruggen overkappen ze diepe canyons, we waren er getuige van.

Na drie dagen natuurschoon (met elke dag een aantal uren bus heen en terug) was het ook aangenaam eens een dag... op de langeafstandbus naar Fenghuan te zitten, echt waar.

Alweer een magische plaats. Wanneer de stad zich 's avonds verlicht, waan je je in een sprookje. Al leek het aanvankelijk op een nachtmerrie uit te draaien: Lilou haar Doudou's (knuffels waarmee ze sinds haar prille bestaan mee in slaap valt) bleken op de bus vergeten te zijn!

Gelukkig is er de Chinese behulpzaamheid, en de volgende dag hadden we ze terug!

 Na Fengchuan trekken we dieper het platteland in naar Longshen. Naar Ping'an meer bepaald , een dorpje midden tussen de Longji rijstterrassengroepen waar een aantal minderheidsgroepen leven.

 

 

 Ondertussen zijn al een heel eind zuidelijker, en dat merken we stilaan ook aan de temperaturen,  vegetatie en mentaliteit: het wordt warmer, de smog is weggetrokken, bananenbomen duiken hier en daar op. De natuurpracht blijft verbazen, ook in Yangshuo. De talloze karstbergen langs de Li en de yulong rivier zijn postkaartjes

 Lilou is helemaal in haar element, ze is een prinses, en elke stoel is haar troon.

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:

April 12, 2018

March 24, 2018

February 4, 2018

January 17, 2018

December 15, 2017

November 1, 2017

October 22, 2017

Please reload

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

© 2019 Mr. Lapin & Soultravel BE0525 901 739 - www.soultravel.be - Afsneemolenstraat 5, 9051 Afsnee, België - Privacy Policy Soultravel
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle