Like a Superstar


Aankomst in en vertrek uit Beijing was geen lachertje. Zoveel mensen hebben we nog nooit in een station gezien. Weinig westerlingen komen blijkbaar met de trein in Beijing aan, ik heb er die ochtend alleszins geen gezien.

Met pak en zak doorheen die mensenzee laveren, aanschuiven in de rij om de statie te verlaten en daarna in de stortregen tussen duizenden paraplu's buiten te staan zonder er zelf een te hebben was nog niet genoeg.

Rijen voor metrotickets, lange rijen voor een taxi, en aanvankelijk geen bankautomaten die onze kaarten lustten en geen Engelssprekende zielen.

Op adrenaline en met de 'babytruck' hebben we in bankovervalstijl een taxi opgeëist! We zouden slechte Chinezen zijn, zo de regels naast ons neerleggen.

Is het Lilou, of hun natuur, hoe dan ook, de Chinezen zij echt (kind)vriendelijk. Lilou kan hier met haar blonde haren en manga-ogen niet onopgemerkt op straat lopen. Ze is een echte Chinezenmagneet! Iedereen wil met haar op de foto, als een filmster wordt ze op straat herkend en verafgood. Cadeautjes, snoepjes, koekjes, ballonnen vallen haar te beurt, en voor ons, fiere ouders van de rijzende ster, zijn er glimlachende politieagenten, zwaaiende militairen en partijleden, en controles met pretoogjes. Lilou is goud!

Ook kan de aandacht net iets te grote proporties aannemen, zoals vandaag toen de hele wagon recht sprong om Lilou te zien! Met twee lange reisdagen achter de rug zijn we een stuk zuidelijker, met warmere temperaturen en ook zonneschijn hier in Zhangjiajie.

Morgen gaan we het nationaal park bezoeken, waar de film Avatar voor een stuk gedraaid werd. We zijn heel blij ook terug wat dichterbij de natuur te zitten na de miljoenensteden en smogdagen die we de voorbije dagen op onze route kregen.

RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
Er zijn nog geen tags.