Etappe twee: Hamburg-Kopenhagen

Super geslapen in een leuk hostal.

Lilou wil 'alleen' dragen!

Na het ontbijt hebben we net genoeg tijd om een wandeling te maken alvorens ons naar het Bahnhof te begeven om alsnog een reservatie toe te voegen aan ons treinticket (les van gisteren (n.v.d.r)).

Dit initiatief bracht echter een en ander aan het licht, dat later op de dag eerder duister zou gaan blijken. Onze techtstreekse trein was namelijk geannuleerd. Dus eerst naar het Haupt Bahnhof sporen. Daar treinen naar Fredericia (Denemarken) waar we dienen over te stappen richting Kopenhagen.

Vol goede moed vertrekken we richting Fredericia, ware het niet dat onze trein na 20 minuten rijden en aansluitend een uur stilstand, wegens signalisatieproblemen, terug richting Hamburg bolt....bussen zouden ingelegd worden. Lilou kennende is dit geen pretje! En net nu ze eindelijk in slaap is gevallen.

Gelukkig komt men met een alternatief: twee perrons verder vertrekt er over 10 minuten een rechtstreekse trein naar Kopenhagen! Lilou bijft slapen gedurende de hele operatie.

We springen op de nieuwe trein, maar daar is onze reservatie...euh... niet meer van toepassing. Snel nemen we bezit van onze plaatsen die we met hand en tand zullen verdedigen. Hier krijgen ze ons niet meer weg!

In onze wagon zit ook Louiza, die mee komt kijken naar de filmpjes waar Lilou naar kijkt. Ze worden snel twee handen op een buik en dansen en springen en lopen doorheen de wagon

Wanneer de avond valt krijgen we horen dat we mét de trein de ferry nemen! Van het Duitse Puttgarden naar het Deense Rødbyhavn, de zogenaamde Fehmarnbelt oversteek.

En inderdaad, de trein rijdt het ruim van de ferry binnen. Iedereen moet uitstappen en zich naar het bovendek begeven. De trein wordt afgesloten.

Lilou in de buik van de boot

Boven is alles ingericht als een tax free shop.

je kan er chocolade, tabak en alcohol, juwelen enz... kopen.

We hebben net genoeg tijd om iets te eten in een van de restaurants.

Daarna reizen we verder in het duister Denemarken binnen.

Rond 22u30 komen we na een lange reis in kobenhavn aan.

RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
Er zijn nog geen tags.