top of page
33fd8071-7fa0-4a74-a1cc-978df6dfb719_edited.png

Van Gent naar Málaga met de trein
Onze route

Heen
De Pinte - Brussel Zuid - Paris Nord - Paris Bercy - Sermizelles Vezelay - Laroche Migennes  - Dijon Ville - Avignon TGV - L'isle S Sorgue Fontaine De V - Avignon TGV - Avignon Centre - Port-Bou - Figueras - Zaragoza - Madrid - Málaga (overnacht in vet gemarkeerd)

Terug

Málaga - Madrid - Barcelona - Figueras - Port-Bou - Perpignan - Narbonne - Avignon - Lyon - Paris - Lille - Brussel - Gent (overnachting in vet gemarkeerd) 

Reizen met de Interrail in volle zomer, een aanrader?

 

Treintrots omdat we geen vliegtuig hoefden te nemen deze zomer en we zo onze ecologische voetafdruk verkleinen, fijn! Want echt, wij zijn ENORME fan van reizen met de trein. Wij gingen van Gent naar Bangkok met de trein en doorkruisten Azië en Afrika met de trein en vonden dit steeds enorm verrijkend. In Europa hadden we wel al een beetje ervaring maar toch nog niet heel veel. Tijd om hier verandering in te brengen!
Ons plan: in verschillende stops van Gent naar Málaga tijdens de zomermaanden.

 

Wakostda?

 

Wij betaalden 600 Euro om met ons viertjes, 2 volwassenen en 2 kids Lilou (6) Ziggy (3) een ganse maand gebruik te maken van de Interrail.

Met de Interrail kan je op een flexibele manier reizen in 33 landen in Europa. Je koopt je ticket en hoeft nog geen startdatum te kiezen, vertrek over maximaal 11 maanden.
Meer info: https://b-europe.interrail.eu/nl/global-pass

 

Daarmee mag je op alle gewone treinen maar voor de hogesnelheidstreinen moet je reserveren en een reservatiekost betalen. En daar zit soms vaak het addertje.

Simpelweg omdat die kosten oplopen (van 10 tot 20 euro voor een rit per persoon) én het reserveren niet altijd even vlot verloopt.

Want een goed werkend platform, waar je voor alle landen kan reserveren ontbreekt helaas.

Waar je met je vingers in je neus een vliegticket boekt van Brussel naar Timboektoe met verschillende vliegtuigmaatschappijen, tussenstops en luchthavens zijn we daar helaas nog lang niet met de treinen. Een plaats op een hogesnelheidstrein reserveren in Spanje bleek al snel een ware uitdaging.

 

Zo stond ik, na verschillende eerdere pogingen op een zondagavond met volle moed klaar om onze hogesnelheidstrein te boeken aan het loket in Gent Sint Pieters. Maar dienen vlieger ging niet op, ah nee mevrouw, wat vraag jij nu? Wij kunnen tot maximum Frankrijk boeken. Voor tickets in Spanje moest ik, hou u vast, naar de nationale spoorwegmaatschappij in Spanje bellen. Hola Renfe! ;-)

De spoorwegmaatschappij Renfe was al even behulpzaam en vroeg of ik binnen de 24u ging reizen en de tickets binnen de 2 dagen kon ophalen, pardon?!

Wij zijn uiteindelijk wel van Gent tot in Málaga geraakt maar dit is niet zonder slag of stoot gebeurd.

 

Interrail leuk! Ja zeker, maar niet voor alles!

 

Wanneer wel?

 

 

 • Als je niet te ver wil gaan

 • Tijd hebt, hoe meer hoe beter

 • De juiste mindset hebt, je kan ermee om als je al eens ergens anders uitkomt dan voorzien  door vertragingen of annulaties

 • Top als je geen hogesnelheidstreinen neemt, zo vermijd je veel mogelijke problemen: de hoge kosten en complexe reservatiesystemen, en eerlijk? Veel charme zit er nu ook niet in het nemen van een  TGV, want het moet snel gaan, iedereen is gehaast en die grote stations zijn ook niet de charmantste maar eerder een noodzakelijk kwaad waar je door moet.

 • Als je houdt van leuke ontmoetingen (dame van 90 ontmoet)

 • Houdt van plaatsen die je niet kent, verrassingen en ontmoetingen

 

Wanneer niet?

 

 • Als je veel hogesnelheidstreinen wil nemen

 • Je graag alles tot de puntjes geregeld hebt en niet flexibel ingesteld bent

 • in de zomer in zuid Europa wil reizen
   

bottom of page