Food Facts China 

Kenmerkend voor de Chinese keuken is de verscheidenheid aan groenten, de eenvoud van de bereiding, het gebruik van een kleine hoeveelheid vlees of vis en de levendige, verse en pure smaken van de gerechten.
Nationaal gerecht van China is gebakken rijst en Pekingeend.

Alle panda’s over heel de wereld zijn eigendom van China, als je een panda ergens anders ziet worden die dus gehuurd!

Streetfood: schildpadden en gefrituurde kippenpootjes… op te eten met nagel en al...

Het cement dat gebruikt is om de Chinese Muur bij elkaar te houden is gemixt met kleefrijst ofte ‘Sticky Rice’.

In China heb je professionele schetenruikers 😊 je verdient dan ongeveer 45.000€ per jaar

‘ Hoe Lang is een Chinees… en Ni Lang is zijn vrouw…’ mwhoehahahaha :-)

To make on your own: Back in a bite, chinese loempia’s van GouXou, www.youtube.com

Interesse in de Chinese keuken? Kookboek aanrader: De echte Chinese keuken thuis, Fuchsia Dunlop.