top of page

Discovery bike tour

Verken Gent via haar Backyards

+32476623005

wat bieden we aan?

Een drie à vier uur durende fietstocht. We vertrekken in Afsnee en volgen

de rivier De Leie om zo tot in het hart van Gent te komen. 

 

wat gaan we zien?

We beginnen in Afsnee, een dorp in het Leiedal zes km van Gent. Gent was lange tijd één van de belangrijkste steden in Europa met bijna 1400 jaar geschiedenis. We fietsen langs de rivier en komen langs Drongen en haar abdij. We fietsen grotendeels in een groen gebied en, voordat we in Gent aankomen, nemen we je mee naar een uitkijkpunt waar je de stad in zijn glorie kunt zien.
In Gent rijden we langs gezellige smalle straatjes, stoppen we aan historische pareltjes, volkse buurten, prachtige gebouwen, parken en abdijen. We nemen je mee naar een van de beste en meest authentieke markten en begeleiden je naar winkels - sommige meer dan 150 jaar oud - waar je regionale producten kunt zien zoals kaas, Ganda-ham, snoep en wafels. De mensen van Gent zijn echte 'bon vivants' - ze weten wat goed is in het leven. We zullen jullie dan ook na onze fietstocht kennis laten maken met een lokaal biertje en Gentse tapas in onze tuin onder een Indonesisch prieel.

 

wie?

Iedereen die graag fietst.

Particulieren of groepen.

Kinderen kunnen mee indien ze veilig alleen kunnen fietsen of

wij kunnen ook een kinderzitje voorzien.

Waar spreken we af?

We ontmoeten elkaar in ons huis in Afsnee,  6 km van Gent. Waar we je ontvangen in onze tuin en je een korte briefing krijgt. Je wordt omringd door onze groente- en kruidentuin en onze drie kippen, Poule, Poulette en Kroket. Daarna zullen we langzaam onze weg naar de stad vinden door de rivier te volgen.
 

Inbegrepen?

- fiets

- fietshelm

- water

- bij aankomst een lokaal biertje en enkele Gentse lekkernijen in
  tapas-vorm

prijs?

- 43 Euro per persoon

- Voor groepen gelieve een offerte aan te vragen

bottom of page